Dataskyddspolicy

Nu när GDPR, den nya dataskyddsförordningen, träder i kraft vill jag berätta hur jag hanterar personuppgifter här på Lilla Kakeriet.


Lilla Kakeriet är ett enskilt företag utan anställda, vilket innebär att det enbart är jag, Annika, som hanterar personuppgifter. Informationen jag behöver om dig vid förfrågningar eller beställning av tårtor är mycket begränsad. Det handlar oftast om namn, telefonnummer och emailadress. När det är aktuellt med leverans tar jag också en gatuadress.

Information om beställningar och betalning (t.ex. fakturor, kvitton, beställningsformulär) arkiveras och sparas i bokförings- och redovisningssyfte (enligt lagen ska sådant sparas i 7 år). Annan information, t.ex. konversationer på email eller messenger, kommer raderas max ett år efter beställningen är slutförd och tårtan är hämtad/levererad. 

Jag kontaktar enbart kunder i samband med pågående kontakt omkring en beställning, aldrig i marknadsföringssyfte. Förfrågningar som inte leder till beställning raderas. Jag förmedlar inga uppgifter till andra företag eller personer.

Foton som skickas från dig som kund används på Facebook och Instagram enbart med ditt samtycke. Skulle du ångra dig kan du när som helst kontakta mig så plockar jag bort fotot från Lilla Kakeriets sociala medier.


Skulle du ha några frågor om datahantering på Lilla Kakeriet är du välkommen att kontakta mig på annika@lillakakeriet.com eller 0723155006.

Annika Sundström
Lilla Kakeriet